Stel je vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Recente berichten

Groene Poort

Rit naar Zondereigen (Groene Poort) – 112 km aan 31,5km/u

Zondag waren de Forza’s al weer wat talrijker aan de kerk in vergelijking met de afgelopen weken, het was er aan te zien dat de vakantieperiode van de meesten stilaan voorbij is.

Onder leiding van René vertrokken de A+ ers voor hun zondagse tocht, terwijl de A ploeg door Luc richting Zondereigen werd gemend.

Zoals steeds werd er hoopvol uitgekeken naar het beruchte stuk van 10 km vrij rijden naar de alombekende en door Werner gevreesde J“groene poort”.

Slingerend langs de Kempische wegen werd er onder de mooie zomerzon bij momenten op een echt toeristentempo richting Nederland gereden.

Eens Nederland goed en wel binnen gereden, draaiden we af naar rechts om 10 km te kunnen knallen naar de groene poort.  Omwille van tijdsdruk had onze gids Luc de lange spurt echter met 2 km ingekort, waardoor we niet effectief tot aan de eigenlijke poort gereden zijn, maar dit ter zijde.

Onmiddellijk na rechts te zijn afgedraaid, schoot Peter als een komeet naar voren om zodoende het vuur aan het lont te steken. Carl en Günther aan de kop van het Forza peloton reageerden echter op zijn Sky’s, tempo maken en de vluchter langzaam aan uitputten en daarna eenvoudig weg terughalen.  Eens gehergroepeerd werden er toch nog ferm wat cartouches verschoten en werd er serieus doorgetrokken naar het afslagpunt.

Na Zondereigen te hebben verlaten, hebben we voornamelijk de wind in de rug gehad, waardoor het gemiddelde reeds stevig in de hoogte ging.

Op de brug van Viersel heeft ondergetekende nog even zijn bergbenen getest, om daarna rustig uit te bollen en zo de rest terug te laten komen.  Dit was echter buiten Peter gerekend, die voorbij gesneld kwam en er een koppeltijdrit naar Vremde van wilde maken.  Doortrekken dus.

In de achtergrond werd Benny door deze onverwachte wending zeer nerveus en wilde het peloton laten ronddraaien om de vluchters terug te pakken.  Toen dat niet echt wilde vlotten, heeft hij dan maar samen met Rudi het hazenpad gekozen.  In ware Trofeo Baracchi-stijl werden er dus twee koppel-tijdritten over dik 10 km gereden met als doel om het eerst in Vremde toe te komen.  Ikzelf en Peter hadden een serieuze voorsprong, waardoor Benny en Rudi deftig “hun kot hebben mogen uitkuisen” om het gat te kunnen dichten.  Letterlijk op de streep werden de twee vluchters ingelopen en in de spurt geklopt door de twee beresterke en uiteraard euforische achtervolgers.  Waar hebben we de voorsprong weggegeven Peter????  Dju toch, moeten we dan nog vroeger vertrekken?

Aangekomen aan de Pelikaan werden de vluchters er door Günther en anderen erop gewezen dat deze actie volkomen tegen het club-reglement was.  Uiteraard volkomen terecht, maar de dubbele koppeltijdrit zal nog lang in het geheugen van de betrokkenen gegrift staan en aanleiding geven tot menig heroïsche discussies in de toekomst.

Roger ten slotte had veel last met zichzelf gehad om niet mee te gaan in de vlucht (ploegentactiek of benen sparen?) en Wim (gelegenheidswieltjeszuiger omwille van een weerbarstige knie) had niet het gevoel dat hij gefietst had…

Tot zondag

Stefan

Op 5 augustus met zijn 7 naar Scherpenheuvel. Mooi ritje van 115 km onder leiding van  Dirk. De vuurdoop voor Inge, kandidaat lid voor Forza’s. Marc Claessens nam de prospectie voor zijn rekening. Knap werk. Hopelijk krijgt dit voorbeeld navolging.

Tot zondag,

Luc

Nog geen reacties

Geef een reactie