Stel je vraag
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Recente berichten

Rit 5: Mindelheim – Bayrischzell

151 km, gemiddeld 24km/uur, 1550 hoogtemeters

Om 7.30u de deur dicht getrokken in het hotel om in de stad (Mindelheim) te ontbijten. Bij de biobakker kon het niet lekkerder. Even na 8u, het was best nog fris, rijden we Beieren binnen. Glooiend landschap met in de verte de Alpen die opduiken. Opnieuw prima fietsweer. Een aangenaam zonnetje, nauwelijks wind en iedereen in goede conditie. Onderweg kijken we uit naar een fietswinkel die een voorderailleur (deze van Luc was stuk) en voor een nieuwe trapas voor de fiets van Dirk. De ene winkel was nog gesloten, de andere had het materiaal net niet binnen, de andere begon met de reparatie, maar moest uiteindelijk toegeven dat hij het juiste materiaal niet binnen had. Bij de 7de fietswinkel op ons parcours hadden we minstens al een nieuwe derailleur.

Wat Rene niet wist was dat zijn petekind Veerle met man Jan en dochters haar peter wou komen verrassen. In Penzberg troffen we elkaar aan de Christus Koning kerk (!) voor de lunch. Het was een verrassend weerzien. Het duurde ook even eer Rene door had dat de vlamingen die uit de kerk kwamen wel degelijk tot de familie Naenen behoorde. We werden door Veerle en Jan getrakteerd op een ijsje.

Na de middag reden we verder richting Bayrischzell, een toeristisch bergdorpje nabij Kufstein. Onderweg kruisten we heel veel wandelaars en fietsers (met e-bike) We vonden een prima logement Bayrischzell!

1Reactie
 • Veerle De Bruyn
  Geplaatst op 20:16h, 15 augustus Beantwoorden

  Inderdaad… sinds nonkel René tijdens het Nieuwjaarsfeest 2019 met de familie Naenen vertelde dat er een fietstrip naar Dubrovnik op het programma stond, zijn bij ons de plannen beginnen rijpen om ook naar Kroatië met vakantie te gaan. Luc is een vriend van Jan, dus kon er via hem en Mia, die zorgt voor de logistiek en de ‘volgritten’ wel een
  strikt geheim plan worden uitgewerkt.
  Omdat wij onderweg zijn met twee kinderen en we ook nog wat van de prachtige landschappen onderweg willen genieten, viel Dubrovnik voor ons wat te ver uit als einde van onze reis. We vonden het daarom beter de fietsers onderweg te treffen en dus viel onze keuze op het plaatsje Penzberg in Duitsland, prima te bereiken vanaf onze verblijfplaats op dat ogenblik in Berwang, Oostenrijk.
  Wij zijn op onze terugweg naar huis na een trip door Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Italië; zij zijn nog op hun heenweg naar al deze bestemmingen plus Servië-Montenegro en Bosnië… Beter kon het niet vallen.
  Omdat nonkel Renés zeven teamgenoten en hun ‘fietsmoeder’ Mia konden zwijgen als een graf, was de verrassing inderdaad compleet toen wij vieren tevoorschijn kwamen uit de kerk. Hun verhalen over al hun forse fietsavonturen sur place kunnen delen was echt geweldig. Die koffie en het ijsje sloegen ze niet af, want ‘voor zo’n suggesties staan we altijd open’.
  Wij duimen vooral van harte mee dat jullie nog veel aangename, zonnige (maar ook niet te hete) en vooral pechloze dagen mogen fietsen, met op tijd en stond de nodige verfrissingen… Houd moed en laat de machine geolied draaien, want wij hebben gezien hoe goed jullie op mekaar zijn afgestemd! Doe zo voort! Zorg goed voor elkaar!
  We verzamelden enkele foto’s van dit heerlijke moment op deze link:
  https://photos.app.goo.gl/JdcqPuzfoPNbVnQWA.
  Van harte,
  Jan en Veerle
  Fleur en Sira

Geef een reactie