Stel je vraag
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Recente berichten

Rit 4: Sindelfingen – Mindelheim

169 km, gemiddeld 24 km/u en 1640 hoogtemeters

We vertrokken deze morgen opnieuw met 8 fietsers. Rene had de voorbije dagen de rol van sportbestuurder opgenomen als ook de rol van  convoyeur voor Mia, maar wij waren toch blij dat hij terug op de fiets zat.  Rene weet zijn ritten wel uit te kiezen! Maar het ging voortreffelijk. Veel op en af, en nu en dan een stevige kuitenbijter.  Zelf was ik blij met een iets rustiger rit na 3 dagen. Ketting-, darm- en maagproblemen, maakten dat ik niet echt in form was. Het was een beetje overleven. Gedaan met isostar en andere zoete rommel. Ik deed  het met liters water, een koek en een  banaan.

We vertrokken om 8u uit Sindelfingen om  tegen 17u in Mindelheim te arriveren. Heel de dag prima fietsweer, nauwelijks een zuchtje wind.  Piet reed plat en Johan reed een 2debuitenband naar de verdoemenis.  Voor de middag doorkruisten we Swabenland, een mooi glooiend landschap.  ’s Middags hadden we, iets over halverwege (90 km) , voor de picknik afgesproken aan de Donau in Ehingen. Prachtige plek om te eten en wat te rusten. De Donau was hier nog een liefelijke rivier die na vele  km zal uitgroeien tot een machtige stroom in de steden Wenen, Bratislava en Budapest.

We werden welkom geheten in “Beieren Vrijstaat”. Machtige boerderijen en liefelijke dorpjes.  Het was nog te vroeg voor de bergen, maar ze kondigden zich al wel aan. Wij genoten volop van het glooiende landschap. Blij dat we voor het eerst op een voortreffelijk uur binnen waren.

5 Reacties
 • Stefan Vanoystaeyen
  Geplaatst op 11:29h, 14 augustus Beantwoorden

  Amai mannen,
  Dat ziet er alweer een heel avontuur uit. Hopelijk blijven jullie gespaard van nog meer mechanische pech en andere ongemakken.
  Amuseer jullie daar nog!
  Grtjs, Stefan

 • Renilt Claessens
  Geplaatst op 11:42h, 14 augustus Beantwoorden

  Doe zo verder jongens, en aan mijn broer Luc: Ik ben al enkele plaatsnamen tegengekomen die wij ook al eens aandeden met de fiets .
  Bernkastel- mooi en toeristisch…en Ehingen daar zijn we in juli vertrokken…
  Courage voor iedereen en Luc en Mia zie dat jullie na de fietstocht nog wat form over houden voor het trouwfeest van Sander en Ellen!
  Tot volgende week zaterdag!

  Renilt

 • Mia
  Geplaatst op 05:09h, 15 augustus Beantwoorden

  Goeie morgen! Het verslag van de rit van gisteren is iets voor later op de dag. Aan alle mama’s een fijne moederdag gewenst.

 • Ben Van den Bergh
  Geplaatst op 06:41h, 15 augustus Beantwoorden

  Laatst was ik op de dodentocht als supporter. In den beginne hield iedereen er een stevig wandeltempo op na en stond er veel volk langs de kant. Er waren zelfs heel wat lopers bij die er als een speer van door gingen – waaronder sportjournalist Ruben Van Gucht. Hij keek niet om naar de supporters en was gefocust op zichzelf. Ik volgde via de tracking onderweg om te zien hoe ver de man zou geraken en hoe snel. Een 5-tal uren later bleek hij uit de dodentocht verdwenen, uitgeput, leeg… Voorbij kilometer 90 zag ik de ware dodentocht wandelaars en supporters: ze wandelden samen de laatste 10km. Moeders, vaders, zonen, dochters, neefjes, nichtjes,… wandelden de laatste loodjes mee aan de zijde van hun kampioen die de 100km wel zou halen. Ik moest bij jullie tocht naar Dubrovnik spontaan denken aan Patrick Lefevre zijn team: The Wolfpack, met als slogo: “ vincere insieme” – samen winnen. Of mijn favoriete spreuk (een oud Afrikaans gezegde dat Nelson Mandela ook wel eens gebruikte in zijn toespraken): “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together…”. Ruben zal het de volgende keer anders moeten aanpakken…. Veel succes allemaal en don’t forget: als je ver wil gaan, ga dan samen 😉

 • Mia
  Geplaatst op 09:37h, 15 augustus Beantwoorden

  Hoe mooi gezegd…

Geef een reactie