Stel je vraag
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recente berichten

Rit 13: Capljina – Cavtat

125 km, 1850 hoogtemeters, gem 22,5km per u

Een morgen in Bosnië. Iedereen goed geslapen, the day after. We staan vroeg op. Krijgen van de hotelbazin een ontbijt op het balkon. Dit is niet de luxe van sommige andere plekken, maar de gastvrijheid en gedienstigheid van deze mensen doet ons onze mening bijstellen. Politie en gerecht in dit land zijn corrupt, zeggen de mensen, maar de bevolking probeert je te helpen. Na de dagelijkse briefing en afspraken vertrekken de cyclisten richting Dubrovnik. Er is nog stevig klimwerk mee gemoeid, maar straks richting zee, dalen we af. René en ik rijden op een andere weg richting Slano. Daar zouden we proberen te lunchen. Ergens een pizza , als dat zou kunnen. Het wordt alweer zo heet dat het amper te dragen is. Daarom proberen we te zoeken waar de fietsers zijn. Na veel moeite, de GPS kent de weg niet en op de kaarten staan geen dorpen…vinden we mekaar, in de frigo zit frisse cola. We zoeken ondertussen aan de kust een lunchplek, ook dat is niet gemakkelijk.   We zijn al dicht bij Dubrovnik als we in Zaton .een pizzeria langs de Magistrale , de hoofdweg langs de kust vinden en tegen half2 de honger kunnen stillen. De verhalen komen boven…hoe zwaar het was geweest, maar ook hoe blij ze zijn dat de hele roadtrip door Belgie, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italie, Slovenie, Kroatie, Bosnie en ook nog Montenegro tot een goed einde gebracht is. En hoe lang ze de verhalen van’ Roger missing’ in Mostar nog zullen vertellen…Morgen nog een dagje Montenegro, de baai van Kotor , ( met boottocht) , staat nog op het programma. Dan is het over en uit, en kan iedereen naar huis. Terugblikkend op een avontuur dat niemand ooit nog vergeet.

Mia

9 Reacties
 • Stefan Vanoystaeyen
  Geplaatst op 05:50h, 23 augustus Beantwoorden

  Proficiat aan alle Forza’s om dit geweldig avontuur tot een goed einde te hebben gebracht. Ook proficiat aan Mia om de boel gedurende 2 weken recht te hebben gehouden en ieder op tijd en stond van eten en drinken te hebben voorzien. Dank ook voor de mooie ritverslagen en foto’s. Prachtige prestatie van iedereen !!!!

 • Ben Van den Bergh
  Geplaatst op 10:58h, 23 augustus Beantwoorden

  Proficiat aan de ganse ploeg! En veilige thuisvaart dit weekend!

  Jullie brengen de hitte mee terug naar België als ik Frank Deboosere mag geloven…

 • Rita Van den Bergh en Guy De Ridder
  Geplaatst op 17:06h, 23 augustus Beantwoorden

  Hallo fietsmakkers, jullie hebben het gehaald. Dikke proficiat! Dit is weer een overwinning die jullie op je palmares kunnen schrijven en waarvan je nog lang zal kunnen nagenieten. Zeker ook een dikke pluim voor Mia, die jullie van de nodige spijs, drank en zorgen voorzag, chapeau!! Neem nu jullie rust en geniet nog even van de tijd daar. We wensen jullie een veilige thuiskomst! Vele groetjes

 • Anita & Robert Van Looveren
  Geplaatst op 19:00h, 23 augustus Beantwoorden

  Een hele dikke proficiat aan “al die dwangarbeiders van de Forza route” in het bijzonder aan onze schoonzoon
  Dirk, alhoewel de anderen toch ook dezelfde prestatie hebben geleverd.
  Jullie zullen nog vele reünies moeten houden om als die verhalen nog eens op te halen.
  Wat gaan jullie volgend jaar presteren ????????????????

 • Jozef Van den Bergh
  Geplaatst op 06:38h, 24 augustus Beantwoorden

  Proficiat aan de hele bende en zeker niet te vergeten aan Mia.Kom nu nog veilig thuis….en dan rusten…rusten en mischien ook wel aftellen naar de vogende uitdaging?

 • Paula Van den Bergh
  Geplaatst op 08:21h, 24 augustus Beantwoorden

  Een hele dikke proficiat aan iedereen daar! Een fantastische prestatie waar jullie terecht fier op kunnen zijn! Geniet er met volle teugen van en veilig thuis!

  Groetjes Paula & Johnny

 • Willy en martine Van den Bergh
  Geplaatst op 08:29h, 24 augustus Beantwoorden

  Een dikke proficiat aan alle forza fietsers jullie zijn echte doorbeiters niet opgeven is julie leuze en dat met die hitte. Alle vanacht thuis en dan in uw eigen bedje slapen.

 • Tom Van Herck
  Geplaatst op 08:36h, 24 augustus Beantwoorden

  Proficiat aan alle forza’s en Mia! Sterke prestatie! Nu even een deload en dan terug die fiets op.. want jullie koersfiets mag dan wel uit carbon zijn, maar jullie motor namelijk niet.. en rust, roest!

  Geniet er nog van en veilig thuis!

 • Fran Van den Bergh
  Geplaatst op 09:46h, 24 augustus Beantwoorden

  Wauw, knap gedaan! YOU DID IT! 💪🏼 Een prestatie om trots op te zijn. Ondanks de moeilijkheden die af en toe op jullie pad kwamen, hebben jullie toch 13 ritten succesvol volbracht. Naar alle Forzo’s een dikke dikke proficiat! 🚴🏽‍♂️

Geef een reactie