Stel je vraag
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recente berichten

Rit 12: Makarska – Capljina

134 km, 25 km per uur gemiddeld (dirk), 1385 hoogtemeters.

Deze morgen hebben we ontbeten in Makarska met zicht op de baai. Roger Van Den Bergh viert vandaag zijn 67ste verjaardag. Een verjaardag die hij niet zo snel zal vergeten. Om 8u vertrekken we met 8 fietsers richting Mostar. We beginnen met een klim van een kleine 20 km. Rustig peddelend naar boven. Er is heel wat schaduw en er waait een zeebries. De kust is adembenemend mooi. We proberen van Kroatie Bosnie binnen te rijden. Aan de grenspost worden we terug gestuurd. Alleen voor locals! Via een alternatieve grenspost lukt het ons toch. Na 35 km drinken we een eerste verfrissing naar aanleiding van Roger zijn verjaardag. We rijden een meer vruchtbaar landschap in. Er is heel wat tuinbouw. Het valt op dat er heel wat nieuwe en mooie huizen staan. Na 60 km zetten we echt koers richting Mostar. Roger besloot om er samen met Geert een lap op te geven. Finaal moet hij in Geert zijn meerdere erkennen. Tegen álle geplogenheden in rijden Geert en Roger los van elkaar Mostar binnen. De andere 6 hebben heel wat meer tijd nodig, wetend dat ze samen proberen binnen te rijden. Ondertussen staat er al een brandende zon. De hitte, ondertussen 40 graden, weegt door. Lokale mensen zeggen dat ze deze hitte zelden meemaken. In Mostar zijn we verbaasd dat Geert en Roger niet meer samen zijn. Roger blijkt vermist. Bovendien had hij zijn gsm niet mee. Mostar is niet geweldig groot. Maar geen Roger te bespeuren. We zochten met zijn allen heel Mostar af. We dachten hem zeker rond de beroemde brug te kunnen vinden. Niks daarvan. Wat moesten we doen…Gezien zijn leeftijd was Child Focus geen optie. Moesten we zijn naam laten afroepen?. Toen we contact namen met de politie hoorden we dat daar een verdwaalde fietser op zoek naar zijn fietsmakkers ook al was gepasseerd. We wisten nu zeker dat Roger in Mostar was geraakt. Maar nog altijd geen Roger te zien. Rond 17u vertrokken we zowel met camionette als met fietsers richting Capljina, een 35 km. Roger had geen logeeradres maar wist toch wel in welke stad we logeerden.

Om 18u nog steeds geen teken van leven. We waren de jarige al meer dan een halve dag kwijt. Dan maar terug naar Mostar met de camionette. We arriveerden bij de gerechtelijke politie. Deze stuurde ons door naar een gewoon politiekantoor. Tot onze grote verrassing en vreugde bleek Roger daar te zijn. Hij werd er echter de voorbije uren vast gehouden. Hij had pogingen ondernomen om ons via het thuisfront te informeren, hij had geprobeerd om de ambassade in te schakelen. Maar uiteindelijk kreeg hij verbod om het politiekantoor te verlaten. Zijn fietsvrienden zouden hem komen ophalen, zeiden ze hem. Maar van ons had hij uren geen teken van leven. Roger bereidde zich al voor op een overnachting met fiets in het politiekantoor van Mostar. Gelukkig wordt het nachts niet echt koud in de Balkan. Een onwaarschijnlijk verhaal. Vermoedelijk had de corrupte politie het op Rogers fiets en centen gemunt.

Eind al goed. We hebben de avond nog afgerond met een gezellig avondmaal en de gelegenheid genomen om alle emoties door te spoelen. En dat was echt nodig. Morgen rijden we Dubrovnik binnen.

4 Reacties
 • Wim Van Nuffel
  Geplaatst op 06:34h, 22 augustus Beantwoorden

  Ja Roger, parcourskennis blijft een gebrek…ik ken dat. Maar dat ze u in de bak steken omdat ge verloren rijdt da’s erover. Waarschijnlijk hebben ze uw profiel op social media helemaal uitgepluist en hebben ze die beslissing genomen op basis van uw parking Aldi posts. Ne gelukkige 67ste nog en ziet dat ge zondag op tijd zijt voor die warme happekes😉

 • Hilde Poulissen
  Geplaatst op 06:57h, 22 augustus Beantwoorden

  Zo leuk om jullie reisverslagen te lezen! Wat een knappe prestaties. Geniet nog van al het moois onderweg op jullie laatste ritten en kom veilig weer thuis.

 • Anita & Robert Van Looveren
  Geplaatst op 09:29h, 22 augustus Beantwoorden

  Nog een laatste krachtinspanning dan is het leed is geleden en blijft er alleen nog de vreugde en de herinnering
  aan de vele avonturen over. Dit dragen jullie je verdere leven mee.
  Behouden thuiskomst.

 • Frieda Van den Bergh
  Geplaatst op 11:30h, 22 augustus Beantwoorden

  Een verjaardag die Roger nooit meer zal vergeten!🚴‍♂️ De eenzame fietser wilde wel degelijk avontuur hé!😉
  Groetjes uit Hallaar

Geef een reactie