Stel je vraag
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Recente berichten

Rit 1: Vremde – Lanzerath

afstand 200 km, 1800 hoogtemeters, gemiddelde van 24,4 km/u

We vertrokken deze morgen om 7u aan de kerk van Vremde, uitgewuifd door familie en collega’s. Inge, Marc en Wim waren zo taai om ons een eind mee te vergezellen. Net buiten het centrum het eerste incident; we verloren elkaar uit het oog. het duurde wel 20 ‘ voor de groep terug samen was. Na 30 km werden we ei zo na aangereden door een tegenligger fietser die er met zijn aandacht niet goed bij was. We konden net een aanrijding vermijden. De eerste 8o km langs het kanaal stond de wind  grotendeels  gelukkig licht in ons voordeel. Heel de dag bleven we droog, maar er stond best wel een stevig windje. Het was niet aangewezen om het stuur  los te laten. Omdat bijna elke brug over het Albertkanaal verhoogd wordt, hadden we meermaals te maken met omleidingen. Na Hasselt draaiden we richting Maas.  Na 120 km had Mia de  picknik opgesteld in Visé. Onze eerste leuke picknik-plaats van de reis. De meeste hoogtemeters waren voor de laatste 80 km. In Bütgenlbach konden we niet anders dan even de stoppen voor een grote frisse pint.  René zat met krampen en onze drinkenbussen waren leeg. Het laatste stuk liep over ravel, een oude spoorlijnbaan. Na 200 km kwamen we toe bij de familie Fach, bioboeren die tevens een gastenverblijf aanbieden.  We genoten van een stevige maar bijzonder lekkere boerenmaaltijd.

3 Reacties
 • Jozef van den Bergh
  Geplaatst op 05:01h, 11 augustus Beantwoorden

  Dag 1…en al starten met tegenslag en tegenwind 😣Vandaag alvast het zonnetje en geen wind.Dus voor iedereen veel succes…geen krampen… …geen ongevallen…en vooral GENIETEN.

 • Verlinden Chris
  Geplaatst op 20:11h, 11 augustus Beantwoorden

  De eerste dag is voorbij, net een aanrijding vermeden….hopelijk verlopen de volgende ritten zonder incidenten 🤞en met de wind vanachter.
  Met veel moed er tegenaan, en Dirk….ni teveel pijn aan de heup…
  We👍 op een goed verloop en Roger voor jouw is dit een echte uitdaging hè ….
  Vlotjes naar het einddoel😄
  Groetjes aan allen

 • Tom Van Herck
  Geplaatst op 20:44h, 11 augustus Beantwoorden

  Roger heeft al letterlijk en figuurlijk 200km op zijn gat gezeten, maar ook de rest van de ploeg ziet er nog fris uit! Op het terras een bestelling van 9 pintjes en een bidon.. Dat moet wel die voor Roger zijn! The devil is in the details… dat weet hij als geen ander. Laat het lichaam rusten en de geest rijpen mannen! Sterke start! En onthoud; Op de deur naar succes, staat altijd; DUWEN! Dus ga er morgen weer tegenaan en DUWEN OP DIE PEDALEN.. AARéééJ !!!!

Geef een reactie